Over Inventive


In het zaken doen, kiest Inventive Software voor een persoonlijke benadering. Wij willen graag fatsoenlijk zaken doen met onze (toekomstige) klanten, leveranciers en medewerkers op basis van gelijkwaardigheid. 


Inventive Software ziet zichzelf niet als leverancier maar als partner. Wanneer wij deze 'partnerrol' kunnen spelen, zijn wij samen met u in staat om een optimaal renderend informatiesysteem in uw organisatie te introduceren.

Historie


Aan de start van Inventive gaat nog een belangrijke voorgeschiedenis vooraf. Het is namelijk mede te danken aan het vroegere Minihouse/Multihouse. In 1974 startte Theo Mulder een adviesbureau voor automatisering (Infohouse) en breidde dit in 1976 uit met een softwarehuis (Minihouse).

Deze twee bedrijven waren gebaseerd op de mogelijkheden van de minicomputers in die tijd. Na een aantal overnames en een fusie werd Minihouse in 1986 genoteerd aan de officiële effectenbeurs in Amsterdam als Multihouse. In 1987 werd er besloten om een aantal kleinere softwarehuizen (Minihouses) op te richten waarvan Minihouse Delfland er één was. Arno Mulder werd directeur/eigenaar van Minihouse Delfland, waarvan hij een aantal jaar later de naam wijzigde in Inventive Systems inmiddels opererend onder de handelsnaam Inventive ERP Software.

Eenvoud in complexiteit


Gedreven door de fascinatie voor de onbegrensde mogelijkheden van computers en de invloed daarvan op het bedrijfsleven, de overheid en de maatschappij is één van de redenen geweest waarom Arno, Hans en Theo Mulder groot zijn geworden in de ICT wereld. 

De ontwikkelingen van de ICT in het algemeen en de ontwikkeling van de ICT-bedrijven van Arno, Hans en Theo Mulder zijn vastgelegd in het boek Eenvoud in Complexiteit. Klik hier om het boek te downloaden.

Visie


De laatste jaren is er veel werk verricht om de snelheid, flexibiliteit, veiligheid en capaciteit van Inventive te verbeteren. In de toekomst blijft Inventive zich inspireren door technologische innovaties. Het accent ligt op  het ondersteunen van de menselijke communicatie en samenwerking.

Op dit moment is Inventive één van de weinige ERP-pakketten, waarmee gebruikers, via het internet met hun tablets en smartphones, alle gegevens uit hun database overal ter wereld kunnen raadplegen en aanpassen.

Geavanceerd is de introductie van TCM: Total Communication Management, waarmee CRM-principes worden toegepast op alle deelsystemen van het ERP-pakket. De meest recente ontwikkeling is de ontwikkeling van een Sociaal Bedrijfsinformatiesysteem en de integratie daarvan in het ERP-pakket van Inventive. 

De Inventive ERP Programmatuur


In 1987 startte Inventive met de ontwikkeling van een volwaardig financieel pakket op het Apple platform onder de naam Inventive Account. Dit was op de Nederlandse markt het eerste softwarepakket voor administratieve toepassingen, dat werd bestuurd met de ‘muis’. Na de komst van Windows95 werd Inventive Systems de eerste leverancier met een volledige multiplatform oplossing, zowel voor Apple als voor Windows, met een grafische interface. In 1996 werd Inventive Account herbouwd in het ERP-systeem Inventive Power Software (IPS).

Sexy software


Vanaf 2000 werkte Inventive hard aan het ontwikkelen van een compleet nieuwe lijn standaard softwarepakketten. Deze pakketten waren gebaseerd op de nieuwste technologieën voor softwareontwikkeling, internet, databasesupport en toepassingen voor mobiele apparaten. De pakketten kregen lovende kritieken en werden getypeerd als ‘sexy software’. Met deze pakketten besloot Inventive Systems niet langer alleen de multi user markt te bedienen maar ook een pakket te ontwikkelen voor kleinere bedrijven en zelfstandigen, namelijk iProfit.

iProfit en iPower


De ervaringen met de ontwikkeling van iProfit waren fascinerend. De ontwikkelingssnelheid van iProfit was vele malen groter dan de ontwikkeling van het Inventive Power Software systeem. Daarnaast konden er in iProfit sneller en makkelijker wijzigingen en/of toevoegingen worden aangebracht. Daarom besloot Inventive om de IPS Software om te bouwen naar een nieuw ERP-pakket onder de naam iPower voor de doelgroep middelgrote en grote organisaties. De nieuwste technologieën en functies werden in dit pakket ingebouwd. Een vergaande integratie werd gerealiseerd met Microsoft Office. Daarmee volgde Inventive de enige juiste koers voor softwarehuizen: het integreren van wereld standaards in de eigen software.

Vanaf 2007 werkt Inventive aan het ontwikkelen van vernieuwende ‘sexy’ software. De met iPower ingevoerde nieuwe technologie werd vervolmaakt en toegepast op de overige drie Inventive pakketten (iProfit, iProfit MKB, iProfit ASP). De wens was echter om deze vier gespecialiseerde pakketten te bundelen in één ERP-pakket onder dezelfde naam als de bedrijfsnaam: Inventive.

Methodiek


Binnen Inventive wordt gebruik gemaakt van enterprise engineering methoden, zoals Normalized Systems en DEMO.

De complete methode, genaamd Rapid Enterprise Design (RED), gaat over het snel ontwerpen van de bedrijfsfuncties, bedrijfsprocessen, structuur alsmede van de informatievoorziening van een organisatie.