Power BI Dashboards

Om meer visueel inzicht te krijgen in de resultaten van uw bedrijfsprocessen zijn diverse tools verkrijgbaar waaronder, Microsoft Power BI. Het Power BI platform is een cloud gebaseerde business intelligence (BI) tool die erop is gericht om informatie uit diverse databases te combineren en te analyseren, op basis van de zogeheten Big Data gedachte. Power BI helpt gebruikers met het inzichtelijk maken van 'droge' statistieken naar visuele figuren die tot de verbeelding spreken. Hierdoor is Microsoft Power BI de tool voor zakelijke gebruikers die informatie uit meerdere datasets willen combineren en visualiseren.  

Met behulp van Microsoft Power BI kunnen diverse datamodellen en rapporten worden gecreëerd op basis van bedrijfsinformatie zoals analyses, bedrijfsrapportages, big data en real-time informatie. Deze gegevens kunnen vervolgens worden samengebracht in één overzichtelijk dashboard, zodat de gebruiker in één oogopslag inzicht heeft in de belangrijkste gegevens van het bedrijf. Dankzij Microsoft Power BI hoeven deze gegevens niet langer uit één gegevensbron te komen. Door data uit een SQL database, zoals Inventive, te combineren met data vanuit externe tools zoals Twitter, Facebook, LinkedIn en Google Analytics kunnen diverse analyses worden gecreëerd, die vervolgens ter beschikking kunnen worden gesteld aan de medewerkers in uw organisatie.  

Microsoft Power BI is echter niet alleen een platform waar het management van het bedrijf gebruik van kan maken om analyses te maken en te delen. Door de gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface is het voor eindgebruikers nu ook mogelijk om zelf BI rapportages te genereren. Met Power BI kan iedereen in uw organisatie op een eenvoudige wijze meer met data doen, van eenvoudige visualisaties tot uitgebreide dashboards. Hiermee wordt business intelligence beschikbaar gemaakt voor uw gehele organisatie. 

Delen van informatie op diverse devices

Naast het raadplegen van dashboarden en rapporten in een webbrowser, kunnen dankzij de Power BI App deze dashboarden en rapporten ook worden bekeken en gebruikt op smartphones en tablets. Zo heeft u alle belangrijke informatie altijd bij de hand en kunt u met de simpele touch-bediening alle details bekijken. Daarnaast kun je notificaties instellen zodat u een melding krijgt zodra bepaalde waardes worden overschreden. De app is verkrijgbaar op iOS, Android en Windows Phone. Bovendien bent u in staat om via smartphones en tablets te werken met rapporten en dashboards zodat de benodigde informatie op elk moment beschikbaar is.

De voordelen op een rij:

  • Analyseer, modelleer en transformeer bedrijfsgegevens (zowel on-premises als in de Cloud) uit meerdere informatiebronnen waaronder Inventive;
  • Creëer interactieve rapporten en visualisaties en deel deze met collega's;
  • Toegang en bewerkmogelijkheden op mobiele devices;
  • Gegevens worden automatisch ververst;
  • Gebruik diverse datasets voor het maken van live dashboards;
  • Zeer gebruiksvriendelijke tool met een eenvoudige en vertrouwde interface;
  • Toonaangevende business intelligence (BI) tool met een perfecte integratie met Office 365.

Inventive en PowerBI

Naast onze eigen rapportages tools heeft Inventive Microsoft Power BI volledig binnen het Inventive ERP platform geïntegreerd en ben je in staat om nieuwe inzichten te creëren en te distribueren. Het gebruik van PowerBI is eenvoudig, aangezien de volledige rapportage dataset door Inventive wordt aangeleverd. Daarnaast biedt Inventive tevens diensten aan om klantspecifieke dashboards te ontwikkelen.