E-mailmarketing acties realiseren in iContact en Inventive

Voor het realiseren van gerichte van e-mailmarketingacties zijn diverse professionele tools beschikbaar. Inventive is hiervoor een samenwerking aangegaan met iContact. Een wereldwijde speler met een gebruiksvriendelijke en professionele e-mailmarketing tool. iContact biedt niet alleen mogelijkheden voor het verzenden van e-mailingen, maar kan ook de efficiency en het bereik monitoren van uw e-mailingen. Wanneer u op professionele wijze e-mailcampagnes wilt verzorgen, adviseert Inventive om iContact te gebruiken.  
 

Realiseren van e-mailingen
iContact biedt de gebruiker een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke editor om e-mailingen op te bouwen. Voor het bouwen van een e-mailing kunt u voorafgedefinieerde templates gebruiken, zelf een template ontwikkelen of een professioneel template aanschaffen. Deze templates kunnen vervolgens worden aangepast in een online omgeving zodat u ook op andere locaties dan uw kantoor e-mailingen kunt realiseren. 
 

Importeren en exporteren van gegevens met Inventive
Om aangemaakte e-mailingen te kunnen versturen dient u in iContact te beschikken over contactgegevens. Deze gegevens kunt u onder andere importeren vanuit uw relatiebestand in Inventive. Gegevens als bedrijfsnaam, contactpersoon en e-mailgegevens kunnen vanuit Inventive worden geïmporteerd in iContact. Hierbij houdt iContact bij of de spelregels met betrekking tot af- en aanmeld mogelijkheden wordt gehandhaafd. 

Monitoren van e-mailingstatistieken
Na de verzending van de e-mail worden er statistieken verzameld waarmee u de e-mailing kunt monitoren.  iContact houdt alle gegevens bij met betrekking tot bounces, gelezen berichten, ontvangen berichten, uitschrijvingen en klikpercentages, waarna deze gegevens in Inventive kunnen worden geïmporteerd en gekoppeld aan uw klantdata in Inventive. Hierdoor krijgt u een beter inzicht in uw verstuurde e-mailingen en kunt u acties uitvoeren om de effectiviteit van uw e-mailing te verbeteren. 

 

De voordelen van iContact en Inventive op een rij

  • Makkelijke importeer functie om gegevens uit Inventive te importeren in iContact;
  • Simpele editor om e-mailingen op te maken;
  • Veel mogelijkheden met betrekking tot het creëren van templates, waardoor uw zakelijke vormgeving ook in uw mailing kan worden gebruikt;
  • Dankzij de social media integratie in iContact kunt u de e-mailing ook onder de aandacht brengen op Facebook, Twitter en LinkedIn; 
  • E-mailcampagnes kunnen ook op smartphones en tablets worden gevolgd en uitgezet;
  • Mogelijkheid om effectief statistieken bij te houden en over te rapporteren met bijbehorende grafieken in iContact. Daarnaast kan informatie worden geïmporteerd in Inventive om de effectiviteit van uw e-mailing te meten;
  • iContact volgt de wereldwijde spelregels met betrekking tot opt-ins, afmeld- en aanmeld opties en de inhoud van de e-mailingen. 

Meer weten over iContact en Inventive? Maak dan een afspraak voor een gesprek waarin u een beeld krijgt van de mogelijkheden.