Tapi koppeling

Met de komst van de moderne generatie telefooncentrales zijn de mogelijkheden om deze apparatuur te koppelen met ERP-systemen sterk uitgebreid. Er zijn standaards geïntroduceerd waarmee deze centrales gegevens kunnen uitwisselen met andere informatiesystemen. Een van deze standaards is een zogenaamde Tapi-koppeling. Met de module 'Tapi-koppeling' kunt u op uw werkplek vanuit Inventive een telefoongesprek starten en van binnenkomende gesprekken direct de juiste relatiegegevens in beeld krijgen. U kunt direct vanuit de relatiekaart of de contactpersonenkaart een gesprek opzetten. Van uw gesprekken kunt u de duur en de geschiedenis bijhouden.

Bellen via het ERP-pakket van Inventive
Binnenkomende gesprekken worden meteen herkend en openen direct voor u de relatiekaart of de contactpersonenkaart van de persoon door wie u gebeld wordt. Nog voordat u het gesprek aanneemt weet u wie u aan de lijn heeft. Doordat direct de juiste relatiekaart geopend wordt, heeft u meteen inzicht in alle relevante gegevens. Tevens kunt u hier ook direct een notitie maken van het telefoongesprek.

Ook van deze binnenkomende gesprekken wordt een logbestand gemaakt. U kunt dus op relatieniveau terugzien wat het aantal in- en uitgaande gesprekken geweest is en hoe lang deze geduurd hebben en wie er voor het laatst gebeld heeft. Dit kan een belangrijke indicator zijn tot verbetering van de efficiency van uw diensten of communicatie. Met de 'Tapi-koppeling' worden alle gesprekken snel en eenvoudig geregistreerd bij de juiste relaties. Dit bespaart u tijd en energie die u anders zou gebruiken om alles met de hand te noteren om vervolgens dit weer te verwerken in het systeem.

Systeemeisen
U dient te beschikken over Inventive, versie 7.1 met de module 'Tapi-koppeling'. Hierbij heeft u ook een aparte machine nodig waar de transactieclient met de Tapi-server gaat draaien. Dit is dus een extra 'Inventive gebruiker'. Tevens heeft u een telefooncentrale nodig, die TAPI ondersteunt. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met de leverancier van uw telefooncentrale.