Verlof registreren in de Inventive Web App

Het bijhouden van verlofuren van uw werknemers is een belangrijk maar arbeidsintensief bedrijfsproces. Veel bedrijven werken voor de verlofregistratie bijvoorbeeld nog in Excel sheets. Nadeel hiervan is dat er geen duidelijk inzicht is in de verlofuren waardoor uw medewerkers hun verlofuren niet kunnen raadplegen. Dit levert uiteindelijk een hoop vragen op, die opnieuw veel tijd kosten om te beantwoorden. Om de verlofregistratie efficiënt toe te passen heeft Inventive de module 'Verlofregistratie' ontwikkeld waarin het in een simpele interface mogelijk is om verlofuren te registreren, te accorderen en te raadplegen.

De verlofregistratie in Inventive kan makkelijk online en centraal worden beheerd in de module 'Verlofregistratie'. Door online de uren te verwerken kunnen zowel managers als werknemers bijvoorbeeld hun verlofuren raadplegen en indienen vanaf de bank in hun eigen huis. Voordat u echter gebruik kunt maken van de Verlofregistratie in Inventive dient u rekening te houden met enkele wettelijke eisen omtrent het registreren van verlof. Hieronder vallen onder andere de eisen voor het wettelijk en bovenwettelijk verlof. In de verlofregistratie van Inventive zijn deze zaken al direct geregeld waardoor u direct kunt starten met het verwerken van verlof.
 

Verlof, bijzonder verlof en rapportages
Doordat Inventive de verlofregistratie heeft gerealiseerd op het Web, kunnen de verlofuren onafhankelijk van tijd en plaats worden ingevoerd. Bij het invoeren van het verlof kunnen de werknemers hun eigen verlofsaldo inzien en kunnen zij deze te allen tijde bewerken en aanpassen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om rapportages te realiseren met daarin de data van de verlofgegevens. Hiermee kunt u voor uzelf en voor uw medewerkers overzichten creëren met daarop het opgenomen verlof en de hoeveelheid openstaand verlof.
 

Controleren en accorderen
Nadat de verlof aanvragen zijn ingediend, kan de leidinggevende met behulp van de functie 'Controle Urenregistratie' de verlofaanvragen van de medewerkers controleren en accorderen. Dit bespaart een hoop tijd en voorkomt discussie over de status van een verlofaanvraag of het aantal beschikbare verlofuren. Na acceptatie van het verlof kunnen zowel medewerker als manager direct zien wie er al vrij heeft. Dit maakt het eenvoudig om een aanvraag te doen en om deze te beoordelen. Naast de registratiemogelijkheid is er in de 'Verlofregistratie' ook een controleer en accordeer mogelijkheid gecreëerd. Deze functie is alleen beschikbaar voor managers die de verlofaanvragen van hun medewerkers dienen te controleren en accorderen. Via deze functies kunnen managers de verlofaanvragen van hun medewerkers controleren en accorderen.

De voordelen van verlofregistratie in Inventive Web App

  • Snel en makkelijk verlof en bijzonder verlof registreren via bijvoorbeeld tablet en smartphone;
  • Altijd en overal de verlofaanvragen indienen en accorderen;
  • Gebruiksvriendelijke interface;
  • Duidelijk online inzicht in de verlofsaldi van medewerkers;
  • Voor collega's is direct duidelijk of een collega al verlof heeft opgenomen in een bepaalde periode;
  • Een ingediend verlofverzoek wordt direct aangeboden aan de persoon met de goedkeuringsrechten;
  • Snel de verlofuren in uw administratie kunnen administreren en accorderen.

 Meer weten over de verlofregistratie in Inventive Web App? Maak dan een afspraak voor een gesprek waarin u een beeld krijgt van de mogelijkheden.