Ontvangen, verzenden en verwerken van e-facturen met Inventive en eVerbinding

Bedrijven versturen ieder jaar vele facturen. Deze facturen worden bij veel bedrijven nog handmatig verwerkt, wat veel tijd en geld kost. De laatste jaren is dit proces veranderd en versimpeld met de komst van scan software en PDF facturatie. Met de komst van e-facturatie gaat het digitaal factureren echter een stap verder. Met e-facturatie in Inventive en eVerbinding kunnen alle facturen op zowel papier, PDF of elektronisch veilig en automatisch worden verwerkt in de Inventive Software. 


Elektronisch factureren zonder drempels in Inventive
Een e-factuur is een elektronisch document dat zonder extra handelingen (scannen) via eVerbinding automatisch worden verstuurd en in de Inventive software wordt ingelezen en ingeboekt. Om het gebruik van e-facturatie voor de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken, is eVerbinding volledig geïntegreerd in de Inventive software, waardoor investeringen in nieuwe software niet nodig zijn. Na activering van de koppeling kunt u direct starten met e-facturatie vanuit Inventive, wel zo gemakkelijk. U heeft tevens de mogelijkheid om uw accountant een machtiging te geven. Hierdoor ontvangt de accountant direct inkomende facturen in zijn administratie. Doordat uw facturen worden opgeslagen in uw online dossier in de Cloud, voldoet u ook direct aan de wettelijke bewaarplicht van de Belastingdienst. 
 

Controle, beveiliging en het e-facturatienetwerk
Als u gaat werken met e-facturatie, wordt uw bedrijf aangemeld in een e-facturatienetwerk. Door uw aanmelding kunt u naar andere bedrijven, die zich ook hebben aangemeld op het netwerk, e-facturen sturen. Bij het versturen controleert eVerbinding of de afzender voorkomt in het e-facturatienetwerk. Als dit het geval is wordt de e-factuur via een beveiligd netwerk verstuurd naar de ontvanger. Hierdoor wordt het ontvangen van een spookfactuur voorkomen. Inventive werkt op het PEPPOL netwerk van Simplerinvoicing. Dit netwerk wordt door bedrijven in Europa gebruikt waardoor u direct zaken kunt doen met Europese bedrijven.

Scan-herken oplossing voor PDF en papieren facturen
Naast het inlezen, verwerken en versturen van e-facturen kunnen ook papieren en PDF facturen door eVerbinding worden verwerkt en verstuurd. Via de Scan-Herken Plus oplossing facturen worden gescand, ingelezen en worden verstuurd als een e-factuur naar uw relaties. De facturen die worden verstuurd via de scan en herkenoplossing komen via dezelfde stroom de administratie binnen als normale e-facturen. Al uw inkoopfacturen worden automatisch ingelezen en foutloos klaargezet. Bovendien worden deze facturen ook veilig opgeslagen in jouw online archief in de Cloud. Let op! Om gebruik te kunnen maken van deze scan en herken oplossing dienen zowel de verzender als de ontvanger te beschikken over een eVerbinding account. 
 

Welke voordelen heeft het elektronisch factureren met Inventive?

  • Dankzij de integratie van eVerbinding in Inventive is er geen aparte software nodig;
  • Inkoop- en verkoopfacturen worden automatisch en foutloos ingelezen;
  • Uitwisseling van de facturen vindt plaats via een beveiligd netwerk;
  • De afzender van een factuur wordt altijd geïdentificeerd, waardoor u niet langer spookfacturen ontvangt;
  • E-facturatie is te combineren met diverse scan en herken oplossingen;
  • E-facturatie via eVerbinding voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.