Workflow & processen

Een van de belangrijkste succesfactoren voor de implementatie en gebruik van een nieuwe ERP systeem is 'structuur en overzicht' in de bedrijfsprocessen. Inventive heeft een unieke oplossingen om deze processen weer te geven en te integreren met ERP functionaliteit. Wij noemen dit de Business Desktop. Wij hebben een schets van diensten met planning op projectniveau geplaatst in onderstaande afbeelding om u een beeld te geven hoe dit eruit komt te zien. Uiteraard is dit niet het 'procesplaatje' van uw organisatie, daarom willen wij aan de hand van dit schema de werking van onze Business Desktop toelichten. Voor een uiteindelijke case van uw organisatie willen wij u uitdagen om uw eigen procesplaatje te schetsen, zodat we dit schema als rode draad kunnen nemen om een case voor te bereiden.

Wij hebben de afbeelding ontvangen en deze gekoppeld aan één of meerdere ERP functies of andere Business Desktops. Hiermee creëert het 'proces plaatje' de gewenste structuur en overzicht , door op één van de processen te klikken zal Inventive de daaraan gekoppelde ERP functionaliteit starten. Hierbij wordt niet alleen de desbetreffende ERP functie gestart, maar tevens de meest voor de hand liggende selectie van data gepresenteerd.

Doordat binnen de Business Desktops ook kan worden verwezen naar een andere business Desktop, kan men op een hiërarchische wijze van een 'hoog' proces niveau naar een gedetailleerd proces niveau navigeren. In feite heeft Inventive hiermee een 'mini website' binnen haar ERP systeem gecreëerd. De doelstelling van onze consultants in de implementatie fase is dan ook de meest voorkomende processen binnen de organisatie samen met u uit te tekenen en vervolgens de bijbehorende ERP functionaliteit in te richten.

Voor de goede orde, het Inventive ERP systeem bewaakt de rechten en privileges. Hiermee kan dus elk proces visueel worden weergeven aan uw medewerkers en daarmee de gewenste structuur en overzicht worden bereikt, hetgeen niet betekent dat elke gebruiker dezelfde ERP functionaliteit kan zien/opstarten. Onderstaand volgen enkele voorbeeld desktops waaronder rapportages en/of gewenste functionaliteit opgevraagd kan worden, en het mooie hiervan is dat dit geheel zelf ingericht kan worden.