Templatebeheer

Inventive beschikt over een aantal geïntegreerde rapportgeneratoren om mailingen en e-mailingen te verzorgen. De mogelijkheden hiervan staan elders uitvoerig beschreven. Voor het overzicht is hier een samenvatting opgenomen, toegespitst op gebruik bij relaties en contactpersonen.

Templates
Via de beheerfunctie van Inventive is het mogelijk om templates (sjabloondocumenten) te maken voor brieven, email, etiketten of andere toepassingen. Templates voor brieven worden gemaakt op basis van de geïntegreerde tekstverwerker. Deze templates kan men koppelen aan functies, zoals relaties en contactpersonen en via rechten beschikbaar stellen voor geselecteerde groepen van relaties.

Individueel gebruik
Op bijvoorbeeld de contactpersoonkaart kan men deze templates beschikbaar stellen om gepersonaliseerde brieven of emails te maken. Onderstaand is een voorbeeld opgenomen hoe men direct vanuit de contactpersoonkaart een gepersonaliseerde email maakt en verstuurt. Deze wordt automatisch opgenomen in het digitaal archief van de betreffende contactpersoonkaart.

Mailing of emailing naar een geselecteerde groep
Het versturen van brieven of emailingen naar meerdere contactpersonen tegelijk loopt vanuit de print-functie in de lijstweergave. Onderstaand is een voorbeeld opgenomen van een selectie contactpersonen en het afdrukscherm met daarin een aantal uitvoermogelijkheden. Hierin is geselecteerd de email "Nieuwsbrief juli 2011". Door in dit scherm op de OK-button (vinkje) te klikken, wordt de email, eventueel voorzien van gepersonaliseerde database-informatie verstuurd naar de geselecteerde groep contactpersonen. Daaronder staan twee brief templates die via de printer worden afgedrukt (figuur 2).

Etiketten
Via de printfunctie kunnen ook etiketten worden afgedrukt op basis van een voorgedefiniëerde template of op basis van een zelf op te geven definitie.

Exporteren van een mergebestand
Alle opgeslagen informatie kan uit het systeem worden geëxporteerd. Op die manier kan ook een mergebestand worden gemaakt wanneer men buiten Inventive een mailing wil verzorgen. Indien regelmatig dezelfde export terugkomt, kan men de export definitie ook vastleggen en steeds oproepen.Figuur 1: Template

 
Figuur 2: Groep template