Historie


Aan de start van Inventive gaat nog een belangrijke voorgeschiedenis vooraf. Het is namelijk mede te danken aan het vroegere Minihouse/Multihouse. In 1974 startte Theo Mulder een adviesbureau voor automatisering (Infohouse) en breidde dit in 1976 uit met een softwarehuis (Minihouse).

Deze twee bedrijven waren gebaseerd op de mogelijkheden van de minicomputers in die tijd. Na een aantal overnames en een fusie werd Minihouse in 1986 genoteerd aan de officiële effectenbeurs in Amsterdam als Multihouse. In 1987 werd er besloten om een aantal kleinere softwarehuizen (Minihouses) op te richten waarvan Minihouse Delfland er één was. Arno Mulder werd directeur/eigenaar van Minihouse Delfland, waarvan hij een aantal jaar later de naam wijzigde in Inventive Systems inmiddels opererend onder de handelsnaam Inventive ERP Software.

De Inventive ERP Programmatuur


In 1987 startte Inventive met de ontwikkeling van een volwaardig financieel pakket op het Apple platform onder de naam Inventive Account. Dit was op de Nederlandse markt het eerste softwarepakket voor administratieve toepassingen, dat werd bestuurd met de ‘muis’. Na de komst van Windows95 werd Inventive Systems de eerste leverancier met een volledige multiplatform oplossing, zowel voor Apple als voor Windows, met een grafische interface. In 1996 werd Inventive Account herbouwd in het ERP-systeem Inventive Power Software (IPS).

Inventive in 1,5 minuut


Sexy software


Vanaf 2000 werkte Inventive hard aan het ontwikkelen van een compleet nieuwe lijn standaard softwarepakketten. Deze pakketten waren gebaseerd op de nieuwste technologieën voor softwareontwikkeling, internet, databasesupport en toepassingen voor mobiele apparaten. De pakketten kregen lovende kritieken en werden getypeerd als ‘sexy software’. Met deze pakketten besloot Inventive Systems niet langer alleen de multi user markt te bedienen maar ook een pakket te ontwikkelen voor kleinere bedrijven en zelfstandigen, namelijk iProfit.

iProfit en iPower


De ervaringen met de ontwikkeling van iProfit waren fascinerend. De ontwikkelingssnelheid van iProfit was vele malen groter dan de ontwikkeling van het Inventive Power Software systeem. Daarnaast konden er in iProfit sneller en makkelijker wijzigingen en/of toevoegingen worden aangebracht. Daarom besloot Inventive om de IPS Software om te bouwen naar een nieuw ERP-pakket onder de naam iPower voor de doelgroep middelgrote en grote organisaties. De nieuwste technologieën en functies werden in dit pakket ingebouwd. Een vergaande integratie werd gerealiseerd met Microsoft Office. Daarmee volgde Inventive de enige juiste koers voor softwarehuizen: het integreren van wereld standaards in de eigen software.

Vanaf 2007 werkt Inventive aan het ontwikkelen van vernieuwende ‘sexy’ software. De met iPower ingevoerde nieuwe technologie werd vervolmaakt en toegepast op de overige drie Inventive pakketten (iProfit, iProfit MKB, iProfit ASP). De wens was echter om deze vier gespecialiseerde pakketten te bundelen in één ERP-pakket onder dezelfde naam als de bedrijfsnaam: Inventive.

Trivest Software Group


Inventive treedt in september 2018 toe tot de Trivest Software Group. Door de expertise van Inventive ERP Software en Trivest Software Group te combineren met de wederzijdse kennis en ervaring ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor beide partijen.

Trivest Software Group ontwikkelt, implementeert en integreert softwareproducten voor bedrijven binnen de maakindustrie. Ons productportfolio bestaat uit ERP-, APM-, CAD/CAM-software, BI en mobiele applicaties – door integratie van deze producten ontstaat een IT-landschap dat bedrijven volledig ondersteunt. Trivest Software Group bestaat uit toonaangevende softwareontwikkelaars die samen 3.000 bedrijven en 35.000 gebruikers in Europa en Amerika dagelijks ondersteunen.